Brandsläckare

Frityrslokker

fat-extinguisherFrityr brannslokker slokker brann i matfett., men også branner i papir, tøy og andre fibermaterialer. Brannsluknings apparat er egnet for ethvert kjøkken der det er frityrgryter og stekepanner eller annet utstyr der store mengder fett stede.

Vi er forpliktet til at våre   produkter er så miljøvennlig som mulig. En del av vårt fokus i de senere årene har vært å begrense de miljømessige konsekvensene av slokkemiddel som vi bruker.
Foruten  brannsokningsapparat med skum, pulver og Co2, tilbyr vi også spesielle apparater for frityrkoker branner - branner i oljer til matlaging. Denne  brannfare har tiltrukket mye oppmerksomhet den siste tiden.
Vår egenproduksjon innebærer full kontroll fra design til ferdig produkt. Det gjør oss fleksible, slik at vi raskt kan møte våre kunder og etterspørsel i markedet.
Presto står for kvalitet og sikkerhet. SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) og våre egne tester har vist at brannslukningsapparat fra 2 kg (L) skal være utstyrt med en sikkerhetsanordning. Sikkerhetsanordningen hindrer trykket i brannslukningsapparat å stige ukontrollert ved intens varme.

Ment for Frityr
Slokkebeholder for frityr er utstyrt med slokkelanse. Fordelen med dette er at operatøren ikke vil komme i nærheten  av brannen  og fettsprut. Slokkelansen senker hastigheten på mediet og fordeler dette over brannstedet. Tømmetid er meget lang minimum 60 sekunder

Kjøkkenet krever mer enn Co2
Det er vanligvis en  Co2 slukker  på kjøkkenet. Problemet er at ikke nok mot brennende fett, hvor kjølekapasiteten er for lav. Co2 hinder ikke gjentenning fordi da den etter brannen raskt ventileres bort . Trykket i en Co2 slokker er også svært høyt, og kan føre til brennende fett spruter ut av frityrkokeren. Imidlertid bør  Co2 slokker forbli i kjøkkenet da  det er nødvendig å beskytte elektriske installasjoner.

Tester for?
Frityr testet i ett kar opptil 1,0 m x 0,5 m og med 75 liter fett som skal slukkes helt. Ingen ny antennelse skal skje i 20 minutter etter at det er slukket. Under den 20-minutters periode, avkjøles fettet til 30 °C. Temperaturen er ved antennelse 330-350 °C. Under slukkingen skal ikke fett komme utenfor prøvekaret  

Konklusjon
Dersom slukker klarer ovennevnte test. Kan den merkes med F-symbolet, som indikerer bruksområdet

MERK!

Selv om brannen går ut etter noen få sekunder, tømt hele innholdet av slukker over ilden. Dette reduserer risikoen for gjenantennelse.


Slukningsmidler for brennende fett (Fatseal)

Fatseal er en høyeffektiv slukke væske fra branner i  matoljer . Vanskeligheter med å slokke slike branner er blitt fremhevet i den europeiske standarden for klassifisering av brann (NO 2). Der har blitt valgt å gi branner i vegetabilske og animalske oljer i matlaging en egen separat klassifisering, nemlig brannklasse F. Men Fatseal har også god effekt mot branner i tre, stoff og papir, såkalte A-branner.

Hvordan slukket ild?
Fatseal, er ett slukkemeiddel mot fett og er en kalium-basert saltoppløsning. Som slukketeknisk reagere med fett og gir en flerfoldig slokkeeffekt. Fatseal bidrar sammen med fett et   såpe lignende teppe over brannen som både slukker og hindrer gjentenning. Vannet i væsken fordamper og kjøler ned fett og metalloverflater. Ekstra kjøling oppnås ved at saltløsningen  reagere med fett og produsere karbondioksid.

Når avbrytelsen er ferdig
På grunn av sin lav overflatespenning trenger  slukkemiddel inn  i små sprekker og hull. Saner og  rydd opp etter brannen  . Bruk vannsuger , sand eller  sagflis. Tørk av tilslutt med en fuktig klut.

Hensyn
Fatseal  er et  ferdig blanding, som benyttes  for eksempel i en håndslokkere  Må  ikke utsettes for temperaturer under 0 ° C.


Produktblad


Sikkerhetsdatablad