Pulverslukkere

powder-extinguisherPulveraqpparatene er fylt med ABC* pulver og er  den mest allsidige av brannslukningsapparat. Som  kan brukes for slokking av nesten alle typer branner. Eksempler på bruksområder: boliger, biler, båter, og bransjer.

Siden pulveret ikke leder strøm, er disse brannslukkere trygt å bruke på elektrisk utstyr opp til 1000V. Pulveret er frostsikker og tåler fra -30 ° til +60 ° C.

Tørt kjemikalium brannslukningsapparater er den typen brannslukningsapparat som har den beste slokkeeffekt i forhold til sin vekt, og som er den enkleste å bruke for den uerfarne.

Beholderen i Presto pulverapparater er laget av stål og er grundig korrosjonsbeskyttelse. Det er forsynt med en ventil som er stengbar. Ventilen er, varme smidde forniklet messing, og utstyrt med kontrollnippel og manometer. Og utstyrt med  sikkerhetsanordning som løser ut hvis trykket skulle stige til et kritisk nivå,

Presto pulverapparater er trykk-ladet. Dette betyr at beholderen er under kontinuerlig trykk og at slukkemiddelet vil umiddelbart ved utløserhendelen berørt bli aktivert. De er trykksatt med nitrogen gass og er spesielt designet mot r risting, vibrerende og korrosivt miljø.

*ABC

A – Glow Brann, brann i porøse materialer som tre, tekstiler og papir.

B – Brand av væsker og oljer.

C – Gass koldbrann.


Pulver

Pulver er hovedsakelig brukt i håndslokkere. I industri og ambulanse, samt på flyplasser og i forsvaret er det også brukt i faste eller mobile slukningsarbeid enheter. Det oppstår også i mindre grad i faste slokkeanlegg.

Quenching ingrediens i pulveret er primært ammonium hydrogen. Pulveret basert på ammonium fosfat slukke A, B og C branner. Tidligere er det også var basert på natriumhydrogenkarbonat og kaliumhydrogenkarbonat. Men fordi slike pulver bare slukker B og C branner  er vekten redusert.

Brannslokking oppnås ved å avbryte pulveret forbrenningsprosessen. Dette skjer ved avkjøling, kvelning, og en kjemisk prosess som kalles negativ katalyse. ABC pulver smelter og danner et beskyttende lag på filament-dannende materiale. Sjiktet forhindrer gjentenning når luften hindres fra å nå filament formasjonen. Når pulveret er sprayet mot brannen dannes en hovedsakelig pulver sky som raskt dekke og delvis suges inn i ilden. Pulveret forming skjermeffekt beskyttet operatør mot strålevarme.

Slokningspulver er frostsikker leder ikke strøm.

En ulempe ved pulver kan være behovet for opprydding etter blanking operasjon. Men ofte trenger rengjøring som selve brannen forårsaket mye større. Pulver i kombinasjon med fuktighet er svært etsende og kan forårsake skade på ubeskyttede metalloverflater. Du trenger ikke å være fuktskader. Fra det som er kjent så langt er pulver ufarlig for mennesker og natur, men på grunn av de svært fine korn i pulveret skyen, kan det være irriterende for øyne og slimhinner.