Utgitt: 20. mars 2023

Presto kjøper opp finske Westsafety

Westsafety
Presto har styrket sin tilstedeværelse i Finlands Ostrobothnia-region med oppkjøpet av Westsafety – en av landets ledende eksperter innen brannvern. Avtalen er en del av Prestos pågående utvidelse av tjenester og produkter i Norden, som til syvende og sist vil komme kundene til gode.

Presto er Nordens største opplæringsselskap innen brannvern og sikkerhet, og hjelper selskaper med å skape trygge miljøer for mennesker, med råd, opplæring, verneprodukter og service i verdensklasse.

«Ting kan skje uventet – det kan oppstå en brann eller noen kan bli skadet. En ulykke kan ha ødeleggende konsekvenser for en bedrift, men med riktig beskyttelse kan det unngås – eller det håndteres raskt dersom en ulykke oppstår», sier Filip Bjurström.

Prestos oppkjøp av Westsafety, som har kontorer i Korsholm utenfor Vaasa og KauhajokIn, utvider deres utvalg av tjenester og produkter i Norden. Selskapet selger og vedlikeholder håndholdte brannslukkere, installerer og vedlikeholder brannhydranter, og tilbyr brannsluknings- og sikkerhetsopplæring.

Westsafetys grunnleggere Esa Karlsson and Jani Pitkämäki, sammen med selskapets fulle arbeidskraft, vil nå gå over til Presto-merket.

«Vi er veldig glade for denne avtalen – det føles svært betryggende å ha en sterk eier som Presto bak deg. Sammen kan vi tilby kundene våre et betydelig mer omfattende utvalg av sikkerhetsopplæring», sier Esa Karlsson, og legger til:

«Sikkerhet på arbeidsplassen er utrolig viktig. Rask handling, riktig utstyr og kunnskap redder liv hvert år. Men forebyggende arbeid for å forbedre sikkerheten fører også til kostnadsbesparelser. Sammen med Presto kan vi redde enda flere liv.»

Presto er representert i alle de nordiske landene, og har totalt 900 ansatte.

«Våre ansatte arbeider hardt hver dag for å øke sikkerheten på arbeidsplasser i hele Norden. Vi ser at bevisstheten rundt sikkerhet øker, og at ulykker på arbeidsplassen forekommer sjeldnere og sjeldnere. Å skape sikkerhet for ansatte er noe som prioriteres i økende grad, og vi er stolte over å være en del av dette», sier Filip Bjurström.

For mer informasjon kontakt:

Filip Bjurström

CEO, Presto
070-202 22 20filip.bjurstrom@presto.se

Esa Karlsson

CEO, Westsafety Oy
044 972 0171esa.karlsson@westsafety.fi

Målet er å styrke kunnskapene om livreddende inngrep og brannbeskyttelse. Takket være denne avtalen med Westsafety, fortsetter vi å gjøre akkurat det.

Filip Bjurström, Group CEO i Presto